T:018 251 6577

blog

Onze kijk op actuele zaken

Bent u er klaar voor?

dinsdag 30 juni 2015, 14:44:09
Auteur: Nico van der Does
De afgelopen tijd ben ik intensief bezig geweest met de overdracht van een bedrijf van een van onze klanten. Na een lang en succesvol zakenleven was hij eraan toe het stokje over te dragen om het (zakelijk bezien) rustiger aan te gaan doen. Of hij dat kan, is overigens nog maar de vraag. Hij zit nog vol met ideeën, en ik denk dat hij wel weer iets nieuws gaat oppakken.

De bedrijfsoverdracht is voor hem een sluitstuk van een proces dat jaren geleden begon. Wij hadden toen een gesprek over zijn toekomststrategie, waaruit bleek dat hij over een aantal jaren zijn bedrijf zou willen overdragen. Zijn buurman had toen net zijn bedrijf moeten verkopen uit gezondheidsoverwegingen, en hij had begrepen dat de uiteindelijke opbrengst voor zijn buurman zwaar tegenviel. Heel triest, want die buurman was voor zijn pensioen afhankelijk van de waarde zijn bedrijf. Datzelfde bedrijf was helaas weinig waard gebleken. En dat gold ook voor het bedrijfspand, dat bij die buurman was achtergebleven. Daar had hij nog geen huurder voor, het stond dus leeg.

Ik legde onze klant uit dat het verkoop-klaar maken van een bedrijf vaak een proces van jaren is. En om die reden eigenlijk een onderdeel van de strategische keuzes. Immers, de waarde van een bedrijf is afhankelijk van vele factoren. Het onderkennen van deze factoren, en er bewust aan werken dat deze worden geoptimaliseerd, zal de waarde in belangrijke mate positief kunnen beïnvloeden. Je kunt nu eenmaal beter een mooie prinses trouwen dan een lelijke heks. Maar dan moet die schoonheid wel van binnen zitten en geen uiterlijk vertoon zijn.

BLOGS onze kijk op ondernemen en de ondernemer

Blog

- 1957

- Succes

- Hans

Nieuws blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schorsing werknemer geen onregelmatige opzegging

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Commissie belastingheffing multinationals

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Wetsvoorstel implementatie ATAD2

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Forfaits in het belastingstelsel

donderdag 11 juli 2019, 06:07:00

Werkgeversservices

Ons team gespecialiseerde medewerkers houdt zich graag voor u bezig met alle mogelijke werkzaamheden op het gebied van salarisadministratie en personeel. Ook voor advies en begeleiding bij reorganisaties, Arbowetgeving en ontslag kunt u bij ons terecht.

Accountants en Belastingadviseurs

Samen met u gaan onze gecertificeerde specialisten doelgericht op zoek naar de beste resultaten voor zowel de onderneming als de ondernemer. Daarbij opereren we met korte lijnen en op hoog niveau.

Assurantie- en Inkomensadviseurs

Verzuimregelingen, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenplanning, productaansprakelijkheid. Door uw risico’s te beheersen, kunt u zorgeloos doen waar u goed in bent: ondernemen. De kracht van uw onderneming ondersteunen en versterken is onze missie. Uiteraard zijn wij in bezit van de WFT-vergunning.

Ondernemersadvies

Beleidsadvies, bedrijfsopvolging of of uw dagelijkse beslommeringen. Werkend vanuit onze bedrijfsfilosofie – als ondernemers zoals u – zoeken we gezamenlijk naar het beste antwoord.

Accountants en Adviseurs

Voor de beste resultaten voor uw onderneming en u als ondernemer zijn we met ons team continu in touw. Beleidsadvies, pensioenplanning, salarisadministratie, personeelszaken, bedrijfsopvolging, audits, risicoadvies, inkomensadvies, financiƫle planning, etc.

Vestigingen

Reeuwijk

Buitenomweg 15
2811 BM Reeuwijk
Postbus 133, 2810 AC

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Krimpen a/d IJssel

Zwanenkade 146
2925 AV Krimpen a/d IJssel

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Terugbel service

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!
  • Naam *
  • Telefoonnummer
  • Onderwerp/Contactpersoon