T:018 251 6577

blog

Onze kijk op actuele zaken

Hans

woensdag 21 mei 2014, 12:09:18
Auteur: Nico van der Does
Hij werkte er al toen ik 20 jaar geleden het accountantskantoor overnam. Sterker, Hans vierde in dat jaar zijn 25-jarig jubileum. Hij was toen 42 jaar oud en dus bij ons als broekie begonnen toen hij 17 jaar was. Een eerlijke, hardwerkende vent, die altijd eerst aan anderen dacht en dan pas aan zichzelf.

Al die jaren is Hans bij ons blijven werken, zeer loyaal en nergens te beroerd voor. Ik zei weleens: ,,Loyaliteit is voor een werkgever wellicht belangrijker dan kwaliteit”, en dan dacht ik altijd aan Hans.

Maar tijden veranderen en ruim een jaar geleden kregen wij tot onze grote schrik het bericht dat Hans een hersenbloeding had gekregen. Van de ene op de andere dag was het een andere vent. Hulpeloos, en het zicht op de toekomst kwijt. Wij hebben hem destijds bezocht in het revalidatiecentrum, een emotioneel weerzien, maar ook een vorm van hereniging. Ondanks zijn handicap was het immers nog steeds ‘onze Hans’. Lichamelijk met gebreken, maar het koppie was nog hetzelfde. Zijn humor is gebleven; het is alleen wat moeilijker om het uit te spreken.

Gesteund door twee kanjers van dochters heeft Hans de moeilijke weg van revalidatie bewandeld. Met vallen en opstaan (soms letterlijk) en met wisselend succes. Lichamelijk is het beheersbaar geworden; hij kan weer redelijk lopen, de rest gaat met de scootmobiel. Bij het revalidatiecentrum heeft hij een nieuwe vriendin ontmoet en als je over haar begint, gaat hij bijna blozen.

Werken bij ons is er helaas niet meer bij. Hij is begin dit jaar volledig afgekeurd en zal zijn leven dus een nieuwe inhoud moeten geven. Uiteraard zullen wij binnen ons kantoor op gepaste wijze inhoud geven aan zijn definitieve vertrek, maar dat maakt de pijn niet minder.

BLOGS onze kijk op ondernemen en de ondernemer

Blog

- 1957

- Succes

- Hans

Nieuws blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schorsing werknemer geen onregelmatige opzegging

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Commissie belastingheffing multinationals

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Wetsvoorstel implementatie ATAD2

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Forfaits in het belastingstelsel

donderdag 11 juli 2019, 06:07:00

Werkgeversservices

Ons team gespecialiseerde medewerkers houdt zich graag voor u bezig met alle mogelijke werkzaamheden op het gebied van salarisadministratie en personeel. Ook voor advies en begeleiding bij reorganisaties, Arbowetgeving en ontslag kunt u bij ons terecht.

Accountants en Belastingadviseurs

Samen met u gaan onze gecertificeerde specialisten doelgericht op zoek naar de beste resultaten voor zowel de onderneming als de ondernemer. Daarbij opereren we met korte lijnen en op hoog niveau.

Assurantie- en Inkomensadviseurs

Verzuimregelingen, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenplanning, productaansprakelijkheid. Door uw risico’s te beheersen, kunt u zorgeloos doen waar u goed in bent: ondernemen. De kracht van uw onderneming ondersteunen en versterken is onze missie. Uiteraard zijn wij in bezit van de WFT-vergunning.

Ondernemersadvies

Beleidsadvies, bedrijfsopvolging of of uw dagelijkse beslommeringen. Werkend vanuit onze bedrijfsfilosofie – als ondernemers zoals u – zoeken we gezamenlijk naar het beste antwoord.

Accountants en Adviseurs

Voor de beste resultaten voor uw onderneming en u als ondernemer zijn we met ons team continu in touw. Beleidsadvies, pensioenplanning, salarisadministratie, personeelszaken, bedrijfsopvolging, audits, risicoadvies, inkomensadvies, financiƫle planning, etc.

Vestigingen

Reeuwijk

Buitenomweg 15
2811 BM Reeuwijk
Postbus 133, 2810 AC

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Krimpen a/d IJssel

Zwanenkade 146
2925 AV Krimpen a/d IJssel

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Terugbel service

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!
  • Naam *
  • Telefoonnummer
  • Onderwerp/Contactpersoon