T:018 251 6577

blog

Onze kijk op actuele zaken

Ondernemers

vrijdag 01 april 2016, 11:20:56
Auteur: Nico van der Does
Nederland kent ruim een miljoen zzp’ers en circa 350.000 bedrijven waar minder dan vijftig mensen werkzaam zijn. Het aantal grotere bedrijven is beperkt, namelijk zo’n 15.000. Het midden- en kleinbedrijf wordt dus niet voor niets de motor van onze economie genoemd.

In al die bedrijven zijn dag in, dag uit ondernemers actief om hun onderneming zo goed mogelijk te laten draaien. Ieder op zijn eigen wijze, maar met een groot gezamenlijk kenmerk: zij hebben gekozen voor een onzeker bestaan. Immers, de enige zekerheid van een ondernemer is dat alles onzeker is. De wijze waarop een ondernemer met deze onzekerheid omgaat, kenmerkt vaak diens kwaliteit. Ondernemerschap is namelijk een ambitie. Een drang om altijd resultaatgericht te zijn, om te willen creëren, te optimaliseren en te innoveren. Elke dag opnieuw. De ondernemer zoekt daarbij de grenzen op, die hij leert kennen door ze af en toe te overschrijden.

In onze praktijk zien we veel ondernemers die dit op een prima wijze invullen. We zien ze groeien en bloeien, maar soms ook een tegenvaller incasseren. Ze schromen ook niet om zo nodig een beroep op ons te doen om hen te ondersteunen in hun ondernemerschap of managementtaken. Ze kennen hun eigen zwaktes als geen ander. Maar ze blijven streven met de passie die hen zo kenmerkt.

Er zijn ook ondernemers die dat veel minder hebben. Bedrijven met weinig ontwikkeling en innovatie. Vaak wordt dat geweten aan een gebrek aan geld, tijd en/of goed personeel. Maar hoe doen die eerste bedrijven dat dan? De vraag rijst: staat hier een ondernemer aan het roer, of iemand die toevallig een eigen zaak heeft?

BLOGS onze kijk op ondernemen en de ondernemer

Blog

- 1957

- Succes

- Hans

Nieuws blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schorsing werknemer geen onregelmatige opzegging

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Commissie belastingheffing multinationals

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Wetsvoorstel implementatie ATAD2

donderdag 18 juli 2019, 06:07:00

Forfaits in het belastingstelsel

donderdag 11 juli 2019, 06:07:00

Werkgeversservices

Ons team gespecialiseerde medewerkers houdt zich graag voor u bezig met alle mogelijke werkzaamheden op het gebied van salarisadministratie en personeel. Ook voor advies en begeleiding bij reorganisaties, Arbowetgeving en ontslag kunt u bij ons terecht.

Accountants en Belastingadviseurs

Samen met u gaan onze gecertificeerde specialisten doelgericht op zoek naar de beste resultaten voor zowel de onderneming als de ondernemer. Daarbij opereren we met korte lijnen en op hoog niveau.

Assurantie- en Inkomensadviseurs

Verzuimregelingen, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenplanning, productaansprakelijkheid. Door uw risico’s te beheersen, kunt u zorgeloos doen waar u goed in bent: ondernemen. De kracht van uw onderneming ondersteunen en versterken is onze missie. Uiteraard zijn wij in bezit van de WFT-vergunning.

Ondernemersadvies

Beleidsadvies, bedrijfsopvolging of of uw dagelijkse beslommeringen. Werkend vanuit onze bedrijfsfilosofie – als ondernemers zoals u – zoeken we gezamenlijk naar het beste antwoord.

Accountants en Adviseurs

Voor de beste resultaten voor uw onderneming en u als ondernemer zijn we met ons team continu in touw. Beleidsadvies, pensioenplanning, salarisadministratie, personeelszaken, bedrijfsopvolging, audits, risicoadvies, inkomensadvies, financiƫle planning, etc.

Vestigingen

Reeuwijk

Buitenomweg 15
2811 BM Reeuwijk
Postbus 133, 2810 AC

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Krimpen a/d IJssel

Zwanenkade 146
2925 AV Krimpen a/d IJssel

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Terugbel service

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!
  • Naam *
  • Telefoonnummer
  • Onderwerp/Contactpersoon