T:018 251 6577

blog

Onze kijk op actuele zaken

Commerciële natuurwaarden

maandag 31 maart 2014, 15:25:21
Auteur: Nico van der Does
'Ha Piet, wat zie jij er vrolijk uit!'
'Ja buurman, in de vorige column van DW-Adviseurs las ik over de BTW die ik terug kan krijgen over de aankoop van mijn nieuwe zonnepanelen. Daarnaast kreeg ik net de BTW terug van mijn nieuwe woonhuis. Ja echt, ik kreeg BTW terug over de aankoop van een privéwoning. Ik snap er niets van, maar het was hun idee. Dus zullen we wat gaan drinken? Ik trakteer.'

Even later zitten ze op een terras aan de Reeuwijkse Plassen. Het water kabbelt, ze kijken naar de bootjes op het water en laten hun gedachten de vrije loop.

'Wat denk jij buurman: zou het een idee zijn om het plassengebied nog verder te ontwikkelen? Daardoor zou het toerisme kunnen toenemen, waardoor de middenstand het zo noodzakelijke steuntje in de rug krijgt. Natuurlijk moeten we de natuur goed blijven beschermen, maar dat mag op zich geen belemmering zijn.'
'Hmm, aan de andere kant kun je ook zeggen dat we juist trots moeten zijn op onze natuur. Daar past meer toerisme niet bij, Piet.'

Het bier heeft rijkelijk gevloeid, tijd om naar huis te gaan. Piet staat moeizaam op: 'Ik ga er toch eens met wat bekenden over spreken. Misschien kan er iets in beweging worden gezet. Een goede afweging tussen natuur en commerciële mogelijkheden zou toch iets moeten opleveren.'

Eenmaal thuis vraagt zijn vrouw waar hij die middag heeft gezeten. En toen had hij wat uit te leggen...

BLOGS onze kijk op ondernemen en de ondernemer

Blog

- 1957

- Succes

- Hans

Nieuws blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuwe regeling verdeling pensioen bij scheiding

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Scholingsaftrek wordt subsidie

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Wet arbeidsmarkt in balans

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Datum einde arbeidscontract

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Belastingdienst en AVG

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Werkgeversservices

Ons team gespecialiseerde medewerkers houdt zich graag voor u bezig met alle mogelijke werkzaamheden op het gebied van salarisadministratie en personeel. Ook voor advies en begeleiding bij reorganisaties, Arbowetgeving en ontslag kunt u bij ons terecht.

Accountants en Belastingadviseurs

Samen met u gaan onze gecertificeerde specialisten doelgericht op zoek naar de beste resultaten voor zowel de onderneming als de ondernemer. Daarbij opereren we met korte lijnen en op hoog niveau.

Assurantie- en Inkomensadviseurs

Verzuimregelingen, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenplanning, productaansprakelijkheid. Door uw risico’s te beheersen, kunt u zorgeloos doen waar u goed in bent: ondernemen. De kracht van uw onderneming ondersteunen en versterken is onze missie. Uiteraard zijn wij in bezit van de WFT-vergunning.

Ondernemersadvies

Beleidsadvies, bedrijfsopvolging of of uw dagelijkse beslommeringen. Werkend vanuit onze bedrijfsfilosofie – als ondernemers zoals u – zoeken we gezamenlijk naar het beste antwoord.

Accountants en Adviseurs

Voor de beste resultaten voor uw onderneming en u als ondernemer zijn we met ons team continu in touw. Beleidsadvies, pensioenplanning, salarisadministratie, personeelszaken, bedrijfsopvolging, audits, risicoadvies, inkomensadvies, financiële planning, etc.

Vestigingen

Reeuwijk

Buitenomweg 15
2811 BM Reeuwijk
Postbus 133, 2810 AC

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Krimpen a/d IJssel

Zwanenkade 146
2925 AV Krimpen a/d IJssel

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Terugbel service

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!
  • Naam *
  • Telefoonnummer
  • Onderwerp/Contactpersoon