T:018 251 6577

blog

Onze kijk op actuele zaken

UFO of UPO

maandag 31 maart 2014, 15:28:33
Auteur: Nico van der Does
,,Hey Johan, je spreekt met Nico van der Does. Kunnen we een afspraak maken om even een kop koffie te drinken en lekker bij te kletsen?”

,,Joh, je belt precies op het goede moment. Ik wil eens met je brainstormen over de vraag of ik mijn onderneming over een paar jaar zou kunnen overdragen aan mijn kinderen.”

,,Prima. Weet je, dan breng ik gelijk Ton mee. Die heb je toen gesproken over de UPO.”

,,De wat? UFO?”

,,Nee, de UPO, het Uniform Pensioen Overzicht.”

,,O ja, een prima gesprek toen. Ineens werd mij duidelijk hoe het zat met mijn pensioensituatie. En zijn advies om met de pensioenopbouw te stoppen was hielp mij enorm, want dat bespaart mij een hoop belasting.”

,,Ja, Ton is daar goed in en heeft er de AFM vergunning voor. Hij is trouwens ook officieel Financial Planner. Het lijkt me dan ook een goed idee als hij voor jou eens zou kijken wat er financieel gebeurt als je zou stoppen. En om te bezien hoe je jouw vermogen langzamerhand zodanig veilig kunt stellen, dat je een zorgeloze oudedag hebt. Verder is hij gespecialiseerd in onder meer testamenten. Kunnen we meteen kijken of jouw testament het toelaat dat we jouw onderneming belastingvrij overdragen.”

,,Een prima voorstel. Doen we. Weet je, ik moet nog lachen om mijn UFO. Nu begrijp ik het verschil. Een UFO is onzin, maar aan een UPO heb ik des te meer. Bedankt dat je me even belde en ik zie jullie binnenkort.”

BLOGS onze kijk op ondernemen en de ondernemer

Blog

- 1957

- Succes

- Hans

Nieuws blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuwe regeling verdeling pensioen bij scheiding

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Scholingsaftrek wordt subsidie

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Wet arbeidsmarkt in balans

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Datum einde arbeidscontract

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Belastingdienst en AVG

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Werkgeversservices

Ons team gespecialiseerde medewerkers houdt zich graag voor u bezig met alle mogelijke werkzaamheden op het gebied van salarisadministratie en personeel. Ook voor advies en begeleiding bij reorganisaties, Arbowetgeving en ontslag kunt u bij ons terecht.

Accountants en Belastingadviseurs

Samen met u gaan onze gecertificeerde specialisten doelgericht op zoek naar de beste resultaten voor zowel de onderneming als de ondernemer. Daarbij opereren we met korte lijnen en op hoog niveau.

Assurantie- en Inkomensadviseurs

Verzuimregelingen, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenplanning, productaansprakelijkheid. Door uw risico’s te beheersen, kunt u zorgeloos doen waar u goed in bent: ondernemen. De kracht van uw onderneming ondersteunen en versterken is onze missie. Uiteraard zijn wij in bezit van de WFT-vergunning.

Ondernemersadvies

Beleidsadvies, bedrijfsopvolging of of uw dagelijkse beslommeringen. Werkend vanuit onze bedrijfsfilosofie – als ondernemers zoals u – zoeken we gezamenlijk naar het beste antwoord.

Accountants en Adviseurs

Voor de beste resultaten voor uw onderneming en u als ondernemer zijn we met ons team continu in touw. Beleidsadvies, pensioenplanning, salarisadministratie, personeelszaken, bedrijfsopvolging, audits, risicoadvies, inkomensadvies, financiƫle planning, etc.

Vestigingen

Reeuwijk

Buitenomweg 15
2811 BM Reeuwijk
Postbus 133, 2810 AC

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Krimpen a/d IJssel

Zwanenkade 146
2925 AV Krimpen a/d IJssel

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Terugbel service

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!
  • Naam *
  • Telefoonnummer
  • Onderwerp/Contactpersoon