T:018 251 6577

blog

Onze kijk op actuele zaken

Wat een geluk

dinsdag 20 oktober 2015, 11:37:37
Auteur: Nico van der Does
‘Gelukkig is alles goed gegaan’, zei ze tegen mij. Haar man was een maand geleden plotseling overleden en ik was nu bij haar op bezoek. Ik keek haar aan en zei dat ik het ook een mooie begrafenis vond. Haar stem brak en de tranen kwamen tevoorschijn. ‘Nee, ik bedoel dat alle rompslomp zo goed geregeld is’.

Ik dacht hardop terug aan wat er allemaal was gebeurd. We waren aan het begin van het jaar gedrieën naar de notaris geweest om hun huwelijkse voorwaarden en testament te laten actualiseren. ‘Ja’, zei ze, ‘maar ook fijn dat jullie afdeling Verzekeringen vorig jaar nog eens alles op een rijtje heeft gezet en ervoor heeft gezorgd dat ik me nu financieel geen zorgen hoef te maken. Privé niet, maar ook niet in de zaak. Een hele geruststelling’.

Op de zaak was momenteel de rust weer enigszins terug. Haar man was de spil waar alles om draaide. Maar toen viel hij ineens weg. Paniek alom. ‘Wel fijn dat jullie toen direct de dagelijkse leiding hebben overgenomen. Ik moet er niet aan denken dat ik dat had moeten doen’.

Ik vertelde haar dat wij in september een klantenbijeenkomst houden over dit onderwerp. Ze beaamde dat er vaak niet wordt stilgestaan bij het gegeven dat iemand zomaar kan wegvallen, maar het gebeurt natuurlijk elke dag. En dan?

Het werd tijd om te gaan. Als afscheid zei ik dat het in ieder geval een geluk was dat het bij haar allemaal goed is verlopen. Toen glimlachte ze, en door haar tranen zag ik haar ogen glinsteren. ‘Nee, dat is geen geluk; het geluk is dat jij mijn adviseur bent’.

BLOGS onze kijk op ondernemen en de ondernemer

Blog

- 1957

- Succes

- Hans

Nieuws blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuwe regeling verdeling pensioen bij scheiding

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Scholingsaftrek wordt subsidie

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Wet arbeidsmarkt in balans

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Datum einde arbeidscontract

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Belastingdienst en AVG

donderdag 13 juni 2019, 01:06:00

Werkgeversservices

Ons team gespecialiseerde medewerkers houdt zich graag voor u bezig met alle mogelijke werkzaamheden op het gebied van salarisadministratie en personeel. Ook voor advies en begeleiding bij reorganisaties, Arbowetgeving en ontslag kunt u bij ons terecht.

Accountants en Belastingadviseurs

Samen met u gaan onze gecertificeerde specialisten doelgericht op zoek naar de beste resultaten voor zowel de onderneming als de ondernemer. Daarbij opereren we met korte lijnen en op hoog niveau.

Assurantie- en Inkomensadviseurs

Verzuimregelingen, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioenplanning, productaansprakelijkheid. Door uw risico’s te beheersen, kunt u zorgeloos doen waar u goed in bent: ondernemen. De kracht van uw onderneming ondersteunen en versterken is onze missie. Uiteraard zijn wij in bezit van de WFT-vergunning.

Ondernemersadvies

Beleidsadvies, bedrijfsopvolging of of uw dagelijkse beslommeringen. Werkend vanuit onze bedrijfsfilosofie – als ondernemers zoals u – zoeken we gezamenlijk naar het beste antwoord.

Accountants en Adviseurs

Voor de beste resultaten voor uw onderneming en u als ondernemer zijn we met ons team continu in touw. Beleidsadvies, pensioenplanning, salarisadministratie, personeelszaken, bedrijfsopvolging, audits, risicoadvies, inkomensadvies, financiƫle planning, etc.

Vestigingen

Reeuwijk

Buitenomweg 15
2811 BM Reeuwijk
Postbus 133, 2810 AC

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Krimpen a/d IJssel

Zwanenkade 146
2925 AV Krimpen a/d IJssel

T: 0182 516 577
F: 0182 527 063
E: info@vanderdoes.nl

Terugbel service

Laat uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug!
  • Naam *
  • Telefoonnummer
  • Onderwerp/Contactpersoon